Levend Water

Waar zijn de Doden?

De Eindbestemming van de Mens (2)

door

D. van ZuijlekomISBN 90-76386-26-9
© 2003 Uitgeverij TextVision
Alle rechten voorbehouden
Deze brochure is de tweede in een reeks brochures met als thema "De Eindbestemming van de Mens". In deze nieuwe serie brochures trachten wij een Bijbels antwoord te vinden op de vraag: "Hoe loopt het uiteindelijk af met de mensheid in zijn geheel en met de mens persoonlijk?".

In deze tweede brochure gaan wij aan de hand van Oud en Nieuw Testament na, waar volgens de Bijbel de doden zijn. Volgens de traditie zouden zij in de hemel zijn of in de hel. Of dat werkelijk zo is, hebben wij in deze brochure getoetst aan Gods Woord. Onze studie voert ons langs de Gehenna, de Sheol en de Hades, maar nergens vinden wij een bevestiging van de traditionele leerstellingen.

Uiteraard staan wij ook uitvoerig stil bij de geschiedenis van de rijke man en de arme Lazarus, maar ook deze geschiedenis bevestigt niet dat de doden in de hemel zijn of in de hel. Maar waar zij de doden dan wel?

In het laatste hoofdstuk gaan wij in op sterfbedgetuigenissen en Bijna-Doodervaringen, waaraan de laatste jaren zoveel aandacht vanuit de media wordt gegeven. Sinds 1975 zijn er vele bestsellers over dit onderwerp geschreven, die ons er allemaal toe wilen bewegen te geloven, dat de dood niet bestaat. Ook deze zienswijze hebben wij getoetst aan het Woord van God.


U kunt de brochure "online" lezen met Internet Explorer, maar niet met Opera of Mozilla Firefox.
© Kopiëren, saven of printen is niet toegestaan!

    

Vrijgegeven gedeelte:

Waar zijn de doden?© Levend Water